Διμερείς σχέσεις, ενεργειακή συνεργασία,προσφυγικό συζήτησαν Πούτιν-Τσίπρας

Θέματα που έχουν σχέση με την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και προφανώς και το ενεργειακό αλλά και τα προβλήματα από την προσφυγική κρίση, συζήτησαν ο πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο κ. Πούτιν μετέφερε επίσης στον κ. Τσίπρα τα συγχαρητήρια του για επανεκλογή του στη πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές κυβερνητικές πηγές, «στην μεταξύ τους επικοινωνία οι κ. Πούτιν και Τσίπρας, συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Laura Boldrini, με την οποία συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-ιταλικών σχέσεων.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Li Keqiang, προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here