Δήμας: Η ΝΔ δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση για Μαρινάκη

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση για το συγκεκριμένο θέμα και η προσπάθεια ανάμειξής της από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου και από την πλευρά της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αφελής» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί σχέσεων της ΝΔ με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Δήμας είπε: «Είναι ανάξιο σχολιασμού το σχόλιο για σχέσεις της ΝΔ με τον επιχειρηματία. Εξηγήσεις οφείλει να δώσει ο κ. Τζανακόπουλος, αυτός είναι που ανέσυρε το θέμα στη δημοσιότητα, αυτός οφείλει να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένος».

Με αφορμή και την απάντηση του κ. Μαρινάκη στον κ. Τζανακόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε: «Να στοχοποιούνται σημαντικοί επιχειρηματίες ή οποιοσδήποτε πολίτης με διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης για ναρκέμπορους και άλλα τέτοια δεν ταιριάζουν σε καμία σοβαρή κυβέρνηση. Εμείς αυτό το οποίο θα θέλαμε είναι να ήταν πολύ πιο ξεκάθαρες τέτοιους είδους κατηγορίες και να μην ήταν λόγια του αέρα».

«Πρέπει να υπάρχει ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο απέναντι στους επιχειρηματίες. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες, να τους δίνουμε κίνητρα, ώστε να μπορούν να επενδύσουν, αλλά και από την πλευρά των επιχειρηματιών και των πολιτών προς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία καλώς η κακώς εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή τη χώρα. Πρέπει να γίνουμε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αυτό είναι μία κοινή διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου. Υπό αυτές τις συνθήκες έχουμε δουλειά να κάνουμε και στο θέμα της διαφάνειας και των σωστών, έντιμων, καθαρών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματιών και κυβέρνησης» επισήμανε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here