Δήμαρχος Κω κατά μεταναστών: Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα!

Παρέμβαση με φανερά ξενοφοβικά χαρακτηριστικά, η οποία δεν βοηθά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος που επιβαρύνει τη χώρα εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έκανε ο δήμαρχος της Κω, προειδοποιώντας ότι θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η παρέμβαση έγινε μία μόλις ημέρα μετά το περιστατικό ρατσιστικής βίας κατα μετανάστη από αστυνομικό της Κω, που κατέγραψε ο ανταποκριτής του Associated Press.

Με δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Κυρίτσης υπογραμμίζει: «Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός.»

Ο ίδιος σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επισημαίνει την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μόλις ημέρες έγινε εκτενής κυβερνητική  σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος αναγνωρίζει την σοβαρότητα της κατάστασης, εξήγγειλε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αλλά επανέλαβε ότι το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά κυρίως ευρωπαικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here