Δήμαρχος Σαρλότσβιλ, Βιρτζίνια: Ο Τραμπ ενθάρρυνε τους οργανωμένους ρατσιστές που αιματοκύλισαν τη πόλη-Ο λαός θα αντιδράσει στο σκοτάδι με περισσότερο φως

 

Προσωπική επίθεση στον αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ, εξαπέλυσε ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης Σαρλότσβιλ της Βιρτζίνια, Μάικλ Σίγκερ, όπου έχασαν τη ζωή τους τρια άτομα και δεκάδες τραυματίσθηκαν από βίαιες επιθέσεις οργανωμένων ακροδεξιών και ρατσιστικών ομάδων.

Ο Μάικλ Σίγκερ, μιλώντας στο CNN κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ενθάρρυνε αυτές τις οργανωμένες ομάδες ρατσιστών που προκάλεσαν αυτά ρατσιστικά βίαια επεισόδια στη πόλη του.

«Κοιτάξε την προεκλογική του εκστρατεία», είπε ο Σίγκερ για τον Τραμπ και τον εγκάλεσε ότι προσέλκυσε ρατσιστικές ομάδες ενώ επέλεξε προσωπικά να μην ασκήσει βία εναντίον τους.»Κοιτάξτε όλο αυτό το συνειδητό φλέρτ με τους λευκούς εθνικιστές και αντισημτικές ομάδες από τη μιά μεριά. Και από την άλλη, η συνεχής αποτυχημένη προσπάθεια να καταδικάσει όλες αυτές τις ομάδες», τόνισε ο δήμαρχος ο οποίος κάλεσε όλους να  να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό, συμπεριλαμβονομένου του Τραμπ.

 

Οι οπαδοί της λευκής ανωτερότητας, συγκρούσθηκσν με αντιφασίστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές το Σάββατο ενώ αυτοκίνητο που οδηγούσε ακροδεξιός, έπεσε πάνω σε πλήθος και παρέσυρε πολλούς διαδηλωτές, σκοτώνοντας μιά γυναίκα. Ο Τραμπ με δηλώσεις καταδίκασε τα επεισόδια, λέγοντας ότι τα προκάλεσαν πολλές πλευρές.

Ο Σίγκερ τόνισε επίσης ότι το ζήτημα αυτό ξεπερνά τον Ντ Τραμπ. «Ολη αυτή η βία τη λευκής υπεροχής, καταδεικνύει ότι ο πυρήνας των δημοκρατικών αξιών της χώρας έχει διαβρωθεί. Ομως ο λαός έχει την ευκαιρία να το αλλάξει όλο αυτό προς το καλύτερο. Οι πολίτες θα αντιδράσουν στο σκοτάδι με περισσότερο φως», κατέληξε ο δήμαρχος του Σαρλοτσβιλ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here