Δήμαρχος Πόρου κατά αστυνομίας για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα όσα δήλωσε μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, κατηγορώντας την αστυνομία για απραξία και ανοχή στις παραβάσεις παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις του.

Το νησί του Αργοσαρωνικού είναι το πρώτο στο οποίο επιβάλλονται τέτοια μέτρα και μάλιστα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί, ενώ τα είχε ανακοινώσει από χθες ο ίδιος ο Γιάννης Δημητριάδης, αναφέροντας ότι τα είχε καθορίσει με δική της πρωτοβουλία η δημοτική αρχή.

Εκτός από το βασικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για οικονομική καταστροφή για το νησί.

Σήμερα το πρωί, όμως, ο δήμαρχος Πόρου «άστραψε και βρόντηξε» μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία, εμμέσως πλην σαφώς, δεν έκανε τη δουλειά της τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Επισήμανε ότι είχε κάνει γραπτή καταγγελία προς τους αρμόδιους εδώ και πάνω από έναν μήνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί, προσθέτοντας ότι «όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όταν δεν υπάρχει καταγραφή (πρόστιμα κλπ) της παράβασης, τότε οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται.

Πήγε, όμως και ένα βήμα παραπέρα την κριτική του κάνοντας λόγο για «αντίποινα προς την τοπική κοινωνία» και διευκρινίζοντας ότι μετά τις διαμαρτυρίες έγιναν έλεγχοι και επιβλήθηκαν ποινές για καταστάσεις εκτός κορονοϊού. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δύο δικαστικές αποφάσεις ανέστειλαν τη σφράγιση που είχε επιβάλει ο δήμος σε επιχειρήσεις.

«Θα υποστούμε ζημιά επειδή κάποιες αρχές επέλεξαν να μην αντιμετωπίσουν την κατάσταση» σχολίασε για να τονίσει «Είχα ενημερώσει, έκανα όλες τις ενέργειες, από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται ένας δήμαρχος να επιβάλει καταστάσεις».
Σε ερώτηση εάν διαμαρτυρήθηκε σε πιο υψηλά κλιμάκια ο Γιάννης Δημητριάδης απάντησε ότι το έπραξε και επισήμανε «δεν υπήρξε αστυνόμευση ποτέ, η αστυνομία δεν υπήρχε».

Πληροφορίες της efsyn.gr αναφέρουν ότι μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα, στο νησί υπήρχαν πάρα πολλά γιοτ και ιστιοπλοϊκά, με επιβάτες ξένους στην πλειονότητά τους, ενώ οι μετακινήσεις μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους.

Τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Πόρου για τους ελλιπείς ελέγχους της αστυνομίας επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με πηγές της efsyn.gr και εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here