Δήμαρχος Γαύδου: «Η δασκάλα ήρθε, έκανε αγιασμό και έφυγε»

Η μοναδική δασκάλα στο ακριτικό νησί της Γαύδου ήλθε, είδον και απήλθε.  Όπως καταγγέλλει η δήμαρχος Γαύδου Γκέλυ Καλλίνικου, αποφάσισε να… μην ξαναπαραδώσει μαθήματα στο σχολείο, ενώ δεν ενημέρωσε κανέναν υπεύθυνο για την απόφασή της, με συνέπεια οι μαθητές να βρίσκονται «στον αέρα»!
«Η δασκάλα ήρθε, έκανε αγιασμό και έφυγε», λέει η κ.Καλλινίκου. «Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή.
Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικων νησιων στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτεροτητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν».

«Πιστεύαμε όμως ότι θα μείνει στη θέση της μέχρι να τη μεταθέσουν» εξήγησε η δήμαρχος η οποία ανέφερε ότι έκανε τον αγιασμό την επόμενη μέρα η δασκάλα έκανε μάθημα για δύο τρεις ώρες στα παιδιά και μετά έφυγε.

«Η πρωτοβάθμια δεν ήξερε τίποτα» σημείωσε η κα. Καλλινίκου, η οποία είπε ότι καταλαβαίνει τη θέση της γυναίκας αλλά όχι και το ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σήμερα θα γίνει νέα επικοινωνία με την πρωτοβάθμια για να έρθει αντικαταστάτης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here