Δημ. Καμμένος για το παρασκήνιο στο Σκοπιανό: «Θέλουν να ‘πατσίσουν’ το όνομα με το χρέος»

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος σε σημερινή συνέντευξή του  σχετικά με το παρασκήνιο της συμφωνίας για το Σκοπιανό είπε ότι οι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ πείσθηκαν να καταψηφίσουν την πρόταση μομφής επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τους είπε ότι θα ισοφάριζαν με το θέμα του χρέους, των συντάξεων και του ΕΝΦΙΑ.

«Δώσαμε το όνομα γιατί υπήρχαν ανταλλάγματα στα θέματα της οικονομίας» είπε ο Δημήτρης Καμμένος.

«Ψηφίστε τη συμφωνία για το Σκοπιανό γιατί θα μας δώσουν ανταλλάγματα» ειπαν στελέχη του κόμματος στην τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον διαγραφέντα Δημήτρη Καμμένο.

«Είπαν ότι στις 21 Ιουνίου θα έχουμε την έξοδο απο το μνημονιο και ότι δεν πρέπει να διακυβευθεί η ημερομηνια αυτή και η στρατηγική της Ελλάδος στην οικονομία,. Είπε ο Παπαχριστοπουλος ότι θα πάει η επέκταση του χρέους στο 2038, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις,  αλλά εγώ δεν πεισθηκα, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί ο ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις»

«Είπαν ότι  υποσχέθηκαν ανταλλάγματα, ότι δεν θα περάσουν οι περικοπές στις συντάξεις, το 30% στον ΕΝΦΙΑ, τους έταξαν επιμήκυνση χρέους. Τα είπε ο Παπαχριστόπουλος που προφανώς μιλάει με τον Τσακαλώτο. Ειπώθηκε ότι όλα αυτα θα τεθούν σε μεγάλο ρίσκο με την ψήφιση της πρότασης μομφής. Προσπάθησα να τους πείσω ότι δεν ισχύουν αυτά. Το θέμα όμως ήταν τελειωμένο ουσιαστικά. Ανοιγουν οι ασκοι του Αιολου, όταν αναγνωριζεις εθνικότητα, γλώσσα, σε ένα έθνος που δεν είχε υπόσταση έως τωρα, θα δείτε τι θα γίνει και στη Θράκη, με το Γαβρόγλου να θέτει θέμα να μπουν ως μητρικη γλωσσα τα τουρκικά στα σχολεία, οπου έχει και 150.000 ο Ερντογάν, όπου θα υπάρξει και κινδυνος αλλαγής συνόρων. Ο Φίλης είπε ότι αν πεις «η Μακεδονία ειναι ελληνική», θα θεωρείται αλυτρωτικό ή εχθρικό  και θα σε συλλαμβάνουν». Και υπάρχουν κι άλλα χειρότερα, αλλά επειδή είναι απόρρητα, δεν θα τα πω».

Ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι  για την «ισοφάριση» οικονομικων με Σκοπιανό, μίλησε ο Παπαχριστόπουλος αλλά και ο Πάνος Καμμένος. Ειπε επίσης οτι  «ο Κατσικης με διαψεύδει γιατί έχει κοντή μνήμη».

Αναφερόμενος στο tweet του Πάνου Καμμένου (Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή … κουτσός ο παίχτης) λίγα λεπτά μετά το «ναι» του στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο ανεξάρτητος βουλευτής κάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αν έχει αποδείξεις για αυτά που τον κατηγορεί να τις φέρει.

«Να αφήσουμε τα υπονοούμενα. Ο υπαινιγμός του Πάνου Καμμένου έγινε εν θερμώ. Έχει να κάνει με τη ΝΔ και δεν έχει καμία βάση. Δεν έχω καμία πρόταση απο τη ΝΔ. Παραμένω ανεξάρτητος» είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here