Δήλωση βόμβα του Γερμανού προέδρου: Να δούμε τις επανορθώσεις

Παράθυρο  στο  θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, άνοιξε  ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ . Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο  στην εφημερίδα  Sueddeutsche Zeitung
εξέφρασε την υποστήριξή του  προς το ελληνικό αίτημα για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει απορρίψει τα σχετικά αιτήματα.
Στη συνέντευξή του,  ο κ. Γκάουκ επισήμανε,  ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.
«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή»,δήλωσε. » Είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα».
«Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της, όπως η δική μας, κατέληξε, να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για την καταβολή επανορθώσεων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here