Δίκτυο ευρωβουλευτών για plan Β από Μελανσόν, με Βαρουφάκη και Ζωή

Τη δημιουργία «Δικτύου ευρωβουλευτών για ένα σχέδιο Β» ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του γαλλικού «Αριστερού Μετώπου», Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στην αίθουσα τύπου του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συμμετείχαν ακόμα πέντε ευρωβουλευτές από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Όπως εξήγησε ο κ. Μελανσόν, η ιδέα για τη συνέχιση της αναζήτησης των εργαλείων για ένα «Σχέδιο Β’», γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην γιορτή της εφημερίδας «Ουμανιτέ» του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον περασμένο μήνα.

Με την πρωτοβουλία του, το Δίκτυο στοχεύει να δημιουργήσει μια «μόνιμη διάσκεψη» για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στην Ευρώπη, εξήγησε ο κ. Μελανσόν. «Στόχος μας δεν είναι να παρουσιάσουμε στη συνάντηση αυτή ένα σχέδιο Β, αλλά περισσότερα» εξήγησε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Η πρώτη συνάντηση του Δικτύου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 14-15 Νοεμβρίου, και αναμένεται να συμμετέχουν τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here