Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Να διαλυθεί τώρα η ομάδα ΔΕΛΤΑ (βίντεο)

Tην καταδίκη των αστυνομικών – δραστών και την άμεση κατάργηση της ομάδας Δέλτα ζήτησε σήμερα Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, με αφορμή την επικείμενη δίκη για την επίθεση εις βάρος του Στεκιού Μεταναστών (Μάιος 2010), που έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2010 μετά τη διαδήλωση ενάντια στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου, είχαν εισβάλει απρόκλητα στα γραφεία του Στεκιού στην οδό Τσαμαδού 13, σπάζοντας την εσωτερική πόρτα του, τραυματίζοντας σοβαρά μία γυναίκα και καταστρέφοντας περιουσιακά στοιχεία του Δικτύου.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται τί άφησαν πίσω τους. Δεν διαφέρει σε τίποτα από μια επίθεση τραμπούκων ή φασιστικών ταγμάτων εφόδου με στόχο την τυφλή εκδίκηση. Πολλοί τραυματίες στο σπασμένες πόρτες και τζαμαρίες.

 

«Είναι γνωστή η αντιπάθεια μεταξύ μας, είμαστε συνειδητά αντίπαλοι της ομάδας Δέλτα και είναι πολλές οι επιθέσεις που έχουμε δεχτεί, ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, γιατί στεκόμαστε σταθερά απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία», ανέφερε το μέλος του Δικτύου Νίκος Γιαννόπουλος. «Δεν κάνουμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου μόνο για τη δίκη της Πέμπτης. Ζητάμε να διαλυθεί τώρα η ομάδα Δέλτα και να αναχαιτιστεί η κρατική τρομοκρατία, γιατί τα περιστατικά ασυδοσίας έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, τον τελευταίο καιρό”.

Η Μυρτώ Λαζαρίδου, μέλος του Δικτύου και θύμα της επίθεσης τόνισε: «Ο Δελτάς έσπασε τη τζαμαρία του 1ου ορόφου με το γκλομπ και τα τζάμια έπεσαν πάνω μου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό μου στο χέρι. Ευτυχώς δεν χτύπησε τένοντες και ευτυχώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και απέφυγα τον τραυματισμό στο πρόσωπο και τον λαιμό. Στην είσοδο χτύπησαν έναν καρδιοπαθή σύντροφο και έναν άλλον με το γκλομπ στην παρεγκεφαλίδα. Έφυγαν με χουλιγκανικό στυλ, κορνάροντας και εκστομίζοντας ρατσιστικές βρισιές. Περιμένουμε, στην εκδίκαση της έφεσης, να διατηρήσει το κράτος τα προσχήματα, καταδικάζοντας τους αστυνομικούς, και να μην αποδειχτεί για άλλη μια φορά τραγελαφικό, όπως μας έχει συνηθίσει, καταστρατηγώντας τον ίδιο του τον εαυτό”.

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογράμμισε: «Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση κατά του Δικτύου, εφ’ όσον στον τίτλο της συλλογικότητας υπάρχουν δύο λέξεις που δεν τους αρέσουν – οι λέξεις ‘δικαιώματα’ και ‘μετανάστες’. Ήταν μια εκδικητική, βίαια επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος, από την Διεθνή Αμνηστία ανέφερε ότι “η ΕΛΑΣ είναι ανεκπαίδευτη, χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η παγιωμένη ατιμωρησία στα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας. Αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση για να αλλάξει αυτό, τα περιστατικά αυτά δεν πρόκειται να περιοριστούν”.

Η Αγγελική Κουτσουμπού, μέλος του ΕΕΚ, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα και θύμα επίθεσης της ομάδας Δέλτα τον Δεκέμβριο του 2009 στην πλ. Συντάγματος σημείωσε ότι “η ομάδα Δέλτα φτιάχτηκε το 2009 με σκοπό να αντιμετωπίσει τον κόσμο του Κινήματος, επιτίθεται πάντα προκλητικά και απρόκλητα και αυτό εξακολουθεί να κάνει και σήμερα, αποδεικνύοντας ότι τελικά το κράτος έχει συνέχεια”.

Ο Πάνος Λάμπρου, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση του Δικτύου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς” και ζήτησε “τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την κατάργηση της ομάδας Δέλτα’.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΚΕ της ΛΑΕ, τόνισε ότι στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στο Δίκτυο και πρόσθεσε πως “χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί λόγω της εφαρμογής του μνημονίου και των αντιδράσεων που θα υπάρχουν αναμένεται να ενταθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας”.

Ο Σάββας Μιχαήλ από το ΕΕΚ σημείωσε ότι “η δίωξη των θυμάτων και η ατιμωρησία των δολοφόνων τους αποδεικνύουν ότι και με την κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ υπάρχει συνέχεια του κράτους” και τόνισε ότι “καταστολή, ατιμωρησία και μνημόνια πάνε παρέα”.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here