Δημοκρατική συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία από την  Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Δημοκρατική Συμπαράταξης και την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα παραχωρήσουν την Κυριακή (12:30 μ.μ.) κοινή συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν.

Με την πρόταση είχαν διαφωνήσει 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, θεωρώντας ότι η εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε η ηγεσία του κόμματος, «μεταλλάσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά».

«Η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

»Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την ταχεία μετεξέλιξη, ανανέωση και συνεργασία των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος που θα διεκδικήσει ευθύνες στη διακυβέρνηση της χώρας» αναφλερει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση της ΚΕ.

«Οι συνεργασίες μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση στόχων ευρύτερης σημασίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο.

»Με πολιτικό περιεχόμενο που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού» προσθέτει.

«Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα» αναφλερει η ΔΗΜΑΡ.

Η συνεργασία «θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν» ενώ η προγραμματική συμφωνία «αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here