Δικογραφίες ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για όσους παραβιάζουν τα μέτρα-Θα διωχθεί και ο Χαρδαλιάς;

Oι πολλές παραβιάσεις των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Προφανώς οι εισαγγελείς πρέπει τώρα να ερευνήσουν και τις παραβιάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη, όπου έβγαζε selfie και συνωστιζόταν σε μια αίθουσα με δεκάδες άτομα!

Ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας με εγκύκλιό του προς τους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας ζητεί  να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση του άρθρου 285, αλλά και και για άλλα αδικήματα,  όπως αυτά της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνιών κ.λπ. Τονίζει μάλιστα ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα πρέπει να παρεμβαίνουν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, όταν αυτό παραβιάζει τα μέτρα της πολιτείας για την αποφυγή της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ολόκληρη η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Β. Πλιώτα έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και τη διάσωση της νόσου του κορωνοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στη νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ’ ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κ.λπ. και τις πράξεις αυτές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here