Δικογραφία σε βάρος των χρυσαυγιτών που εμπόδισαν παρέλαση στη Σαντορίνη, επειδή η σημαιοφόρος ήταν αλβανικής καταγωγής-Η αντίδραση του υπ. Παιδείας

Δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης σχηματίζει σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος των χρυσαυγιτών που χθες παρενέβησαν με βία και ματαίωσαν την παρέλαση στο Εμπορειό Σαντορίνης, επειδή σημαιοφόρος ήταν μαθήτρια αλβανικής καταγωγής!

Σε συνεννόηση με την εισαγγελία, δεν αποκλείεται το κατηγορητήριο να επεκταθεί.

Ως μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης των χρυσαυγιτών για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την συγκεκριμένη ενέργεια.
«Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ημετέρα παιδεία». Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν.
Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Το περιστατικό
Πριν αρχίσει η παρέλαση, ομάδα περίπου 20 χρυσαυγιτών, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο «Hellas Ultras», επιχείρησαν να τη σταματήσουν.
Οπως αναφέρει το «santonews», τα μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν το επεισόδιο επειδή η σημαιοφόρος είναι από την Αλβανία. Η μαθήτρια είναι αριστούχος στη βαθμολογία και ορίστηκε να φέρει την ελληνική σημαία.
Οι χρυσαυγίτες φώναζαν συνθήματα και έκαναν λόγο για προσβολή συμβόλου. Μάλιστα, σύμφωνα με το «santonews», τρομοκράτησαν γονείς που βρίσκονταν στο σημείο με τα παιδιά τους.
Κάποιοι γονείς τους αποδοκίμασαν και κάποιοι φοβούμενοι γενίκευση της σύρραξης πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν.
Η εκδήλωση μνήμης τελικά ματαιώθηκε.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here