Δικογραφία Novartis: Ο Μαυρίκος ξέπλενε χρήμα για λογαριασμό πολιτικών

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του,στην Αττική Οδό, το όνομά του επανέρχεται στη δημοσιότητα, καθώς έχουν αναφερθεί στο πρόσωπό του μάρτυρες και στην υπόθεση της Novartis.

Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, λίγο πριν καταθέσει για την υπόθεση των εκβιασμών στον ανακριτή, είχε προκαλέσει πολύ θόρυβο και είχε προβληματίσει τις αρχές, οι οποίες είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητό του, με τα ερωτήματα να επανέρχονται τώρα, καθώς το όνομά του εμπλέκεται και στο σκάνδαλο Novartis.

Για τον ρόλο του Μαυρίκου τα έγγραφα του FBI αναφέρουν τα εξής:

«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυίρκιο (γνωστό στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρεία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυίρκιος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυίρκιος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυίρκιος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυίρκιος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here