Δικογραφία και διώξεις για τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων για την ένταση που επικράτησε την Τετάρτη στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η σχετική διαδικασία.

Όπως έγινε γνωστό, η αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «διέγερσης κατά νόμων», ενώ στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον δύο ακτιβιστών, εκ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας εκπαιδευτικός.

Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί -στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- «πήγαν σε σπίτι μέλους του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών χωρίς όμως να το βρουν εκεί» δεν επιβεβαιώνονται από την Αστυνομία.

Εξάλλου, σε διαδικτυακή ανάρτηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι «από εδώ και μπρος κανένας πλειστηριασμός δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Σημειώνεται ότι παλιότερες κινητοποιήσεις ακτιβιστών εναντίον των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά συμβολαιογράφων της πόλης για ματαιώσεις πλειστηριασμών.

«Είναι τρομοκρατία σε βάρος μελών του Συντονισμού. Δεν θα τους περάσει. Εμείς θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και από εδώ και στο εξής δεν θα επιτρέψουμε την διενέργεια πλειστηριασμών έως ότου αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και βρεθεί ένα νομικό πλαίσιο για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας», τόνισε στο thestival.gr ο κ. Σμήλιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here