Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές και τον γενικό ξεσηκωμό από τα όσα προβλέπονται σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση ενεργοποιεί τις διατάξεις του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. σχηματίζει δικογραφία για το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η δικογραφία σχηματίζεται γιατί δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία της κινητοποίησης στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι οργανωτές. Επίσης, γίνεται αναφορά και στο νόμο για τη συνάθροιση έως 100 ατόμων. Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

Δικογραφία για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έγινε ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Η δικογραφία για τον Μιχάλη Γιαννάκο, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα» αφορά σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου, αλλά αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here