Δικό της πραγματογνώμονα όρισε η οικογένεια του 27χρονου

Παρουσία πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου θα γίνει σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε η σορός του, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα της οικογένειας η διαδικασία να γίνει στη Λάρισα. 

Σύμφωνα με το News 24/7, ο δικηγόρος της οικογένειας κατέθεσε σήμερα αίτημα για τον ορισμό πραγματογνώμονα στην Ασφάλεια Βόλου, ώστε να διαβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη, για να πάρει την απάντηση ότι χρειάζεται πρώτα η έγκριση εισαγγελέα, χωρίς ωστόσο να προβλέπει κάτι τέτοιο ο νόμος.

Στη συνέχεια το αίτημα έγινε τελικά δεκτό, όπως δήλωσε ο πατέρας του 26χρονου στην ιστοσελίδα. «Ουσιαστικά η αίτηση από την οικογένεια, είναι απλώς γνωστοποίηση πως θα παρίσταται πραγματογνώμονας που ορίσαμε (…) Τελικά πράγματι μας επιβεβαίωσαν πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος και έχουμε κάθε δικαίωμα να είναι παρών στη διαδικασία και ο πραγματογνώμονας που ορίσαμε» είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν καταλαβαίνει «τι θέλουν και γιατί αυτή η βιασύνη. Σε τελευταία ανάλυση για εμάς δεν έχουν ουσία οι συνθήκες θανάτου του γιου μας. Το γεγονός ότι τον σπάσανε στον ξύλο, είναι μια αιτία που μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του γιου μου, ωστόσο σίγουρα συνδέεται έμμεσα, καθώς από εκείνη την ημέρα το παιδί έπεσε πολύ ψυχολογικά».

Δήλωση του πατέρα στην «Εφ.Συν.»

Όπως εξηγεί ο συντετριμμένος πατέρας στη σημερινή «Εφ.Συν.», «μπορεί να τον πείραξε πάρα πολύ το γεγονός του άγριου ξυλοδαρμού του που δέκα άτομα έπεσαν σαν σκυλιά πάνω του. Δεν ξέρω, μπορεί αυτό να ήταν η αιτία να ξαναγύρισε ο Βασίλειος σε πράγματα από τα οποία είχε ξεφύγει».

«Είχε τα σπασμένα πλευρά, αλλά κάθε μέρα που περνούσε ήταν καλύτερα. Δεν μπορώ να πω ψέματα, δεν μπορώ να πω ότι η υγεία του πήγαινε χάλια». «Η ψυχική του υγεία ήταν το ζήτημα. Και αυτό είναι που δεν αποδεικνύεται. Δηλαδή, ο Βασίλειος από τη μέρα που έγιναν τα επεισόδια ήταν πολύ ανήσυχος, όχι ότι φοβόταν, ήταν ανήσυχος, είχε άγχος. Μιλούσε πολύ, πήγαινε στις συνελεύσεις, αλλά όμως όλα αυτά ήταν μια μεγάλη ανησυχία την οποία δυστυχώς την έβγαλε με αυτό τον τρόπο. Αυτό μπορώ να πω».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here