Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: «Υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα»

Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου δίνει η δικηγόρος της οικογένειας, σε δηλώσεις της στο omniatv. 

«Μου είπε ο ιατροδικαστής ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε» έχει πει η Άννυ Παπαρούσου.

Πιο συγκεκριμένα και σε σχέση με την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει:

«Δεν υπάρχει πόρισμα.Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες», δήλωσε στο omniatv η κ. Παπαρούσου.

H  ίδια επίσης σύμφωνα με δηλώσεις της  στο documentonews.gr αναφέρει πως η  δικογραφία είναι στοχευμένη αποκλειστικά πάνω στον νεκρό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, σύμφωνα με τη δικηγόρο, στη δικογραφία δεν καταγράφεται πουθενά, ούτε και από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, το περιστατικό της  ομαδικής επίθεσης που δέχτηκε ο 33χρονος.

Αναφέρεται μόνο η κατάσχεση του μαχαιριού, το οποίο φέρεται να εντόπισε η αστυνομία μέσα στο κοσμηματοπωλείο, δεν υπάρχει όμως έκθεση έρευνας μέσα στο μαγαζί, ούτε αναφέρεται αν υπήρχαν κάμερες στον εσωτερικό χώρο και οπτικό υλικό από αυτές.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο,  ο Ζακ Κωστόπουλος αποπειράθηκε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, ότι αντιστάθηκε κατά την απόπειρα σύλληψής του από την αστυνομία και ότι τους επιτέθηκε με ένα κομμένο γυαλί.

Ακόμα και στο δελτίο του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο γίνεται λόγος, όπως αναφέρει η συνήγορος, για κλήση για… μαχαίρωμα. Ο 33χρονος, όταν πλέον τον έβαλαν στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο δεν ανέπνεε και είχε απώλεια συνείδησης.

Η κ. Παπαρούσου υποστηρίζει πως υπάρχουν ελλείψεις στη δικογραφία.

«Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμμία θέση να αντιδράσει».

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος άνδρας.

Omniatv.com

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here