Δικηγόρος και αρχιφύλακας έσβηναν ονόματα από τον «Τειρεσία» για 3.000 ευρώ

 Επικύρωσε ο Αρειος Πάγος την ποινή της 5ετούς κάθειρξης σε βάρος μιας αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και μιας δικηγόρου Αθηνών, οι οποίες επί περίπου δύο χρόνια, έσβηναν από την «μαύρη λίστα» του «Τειρεσίας» ονόματα 13 πολιτών που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία. Η ταρίφα για την…. διευκόλυνση ήταν 3.000 ευρώ το άτομο.

Η αστυνομικός και η δικηγόρος καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση.

Οι δύο γυναίκες συνέτασσαν  και πλαστογραφούσαν  υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/1986, ότι τα ποσά που όφειλαν οι 13 από συναλλαγματικές και επιταγές είχαν εξοφληθεί. Ετσι, από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, έλαβαν από τον καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά  ωφελήθηκαν 39.000 ευρώ.

Η σύλληψη του σχεδίου έγινε από την δικηγόρο, ενώ η αρχιφύλακας που υπηρετούσε σε υπηρεσία  της ΕΛΑΣ  στον Πειραιά βεβαίωνε το δήθεν  γνήσιο των υπογραφών πολιτών που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον «Τειρεσία».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here