«Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε», μας φώναζαν

 

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου, με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε στην επίθεση χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. 

Η ίδια τραυματίστηκε μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα από το ντου κρανοφόρων που εισέβαλαν στο στέκι στην οδό Ναυάρχου Βούτση και επιτέθηκαν στους παριστάμενους, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, κρατώντας σιδερολοστούς .

Η κ.Τομπατζόγλου δέχθηκε δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με μεταλλικό κλομπ και υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ της έγιναν 8 ράμματα.

Η ανάρτησή της

«Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε».

Έτσι πίστεψαν ότι θα μας φοβίσουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν χθες το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά με λοστούς, πτυσσόμενα γκλοπ και φωτοβολίδες.

Έτσι νόμιζαν ότι θα μας σταματήσουν, κρίνοντας εξ ιδίων και από τα υπόλοιπα θρασύδειλα ανθρωπάκια που τους ακολουθούν.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως και δεν θα καταλάβουν ποτέ είναι ότι δεν είμαστε ίδιοι. Δεν ξέρουν ότι αντί να μας φοβίσουν, μας συσπειρώνουν. Δεν ξέρουν ότι η απόφασή μας για έναν ελεύθερο χώρο στον Πειραιά είναι μια συνειδητή πολιτική απόφαση που θα στηρίξουμε μέχρι τέλους. Δεν ξέρουν ότι όσο είμαστε όρθιοι θα παλεύουμε για μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Δεν ξέρουν ότι ο Πειραιάς μας ανήκει.

Και αυτό που σίγουρα δεν ξέρουν είναι ότι χθες σπάσανε λάθος κεφάλια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here