Δικηγόροι: Να επιτραπεί η επικοινωνία συνηγόρων-κρατουμένων

Να αποκατασταθεί άμεσα η ανεμπόδιστη αναγκαία επαφή και επικοινωνία κάθε κρατούμενου κατηγορούμενου με τον συνήγορο του, ζητά η Ενωση Ποινικολογων και Μαχόμενων Δικηγόρων.
Αναφέρουν ειδικότερα:
Λόγω των περιορισμών από την πανδημία του covid, από τον Νοέμβριο έχει σχεδόν καταργηθεί το επισκεπτήριο των δικηγόρων σε κρατούμενους στον Κορυδαλλό και τις άλλες φυλακές, αφού τούτο ουσιαστικά έχει περιοριστεί σε μία μόνο επίσκεψη πριν την ημέρα της δίκης!!! …..ή (πολύ σπάνια) κατόπιν ειδικής αδείας.
Οι ποινικές όμως δίκες, που γίνονται ειδικά αυτή την περίοδο, είναι όλες σχεδόν, ιδιαίτερα σοβαρές και οι κατηγορούμενοι (για ανθρωποκτονίες, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση, ληστείες, ναρκωτικά, απάτες, υπεξαιρέσεις κλπ), αντιμετωπίζουν (εκ του αρχικού πλαισίου) με πολυσέλιδες δικογραφίες, πολύ βαριές ποινές καθείρξεως.
Εν όψει των παραπάνω είναι προφανές, ότι με τους ανωτέρω περιορισμούς του επισκεπτηρίου λόγω covid, ήτοι με τον περιορισμό της απαραίτητης για την προσήκουσα υπεράσπιση του κάθε κατηγορουμένου, επαφής, μελέτης της δικογραφίας, προετοιμασίας της απολογίας του κλπ, καταργείται το δικαίωμα του κατηγορουμένου να έχει την αναγκαία επαφή και επικοινωνία με τον συνήγορο του, ήτοι καταργείται το δικαίωμα του (κατά την ΕΣΔΑ) για δίκαια δίκη.
Η Ένωση μας ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να υπάρχει ακώλυτα και ανεμπόδιστα η αναγκαία επαφή και επικοινωνία κάθε κρατούμενου κατηγορούμενου με τον συνήγορο του.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here