Δικηγόροι πολιτικής αγωγής: Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Κατηγορηματικά αντίθετοι στη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από το Εφετείο της Αθήνας, είναι οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, απορρίπτοντας την πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκε άλλος χώρος, ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας για την απρόσκοπτη συνέχιση διεξαγωγής της δίκης. 

Η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την νέα εξαγγελία ανατροπής της μεταφοράς της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στο Εφετείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον προγραμματισμό συνέχισης της δίκης σε (άλλον έναν) καινούργιο χώρο, που δεν προσδιορίζεται μάλιστα τοπικά αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο:

1) Λειτουργεί αυταρχικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα επανειλημμένα αιτήματα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, όπως και σωρείας κοινωνικών-λαϊκών φορέων.

2) Προσανατολίζεται και πάλι στην απομάκρυνση της δίκης από τον φυσικό της χώρο, θέτοντάς την ξανά υπό την απειλή της υποβάθμισης και της περιθωριοποίησης που επιφέρουν η δυσχέρεια πρόσβασης, ο περιορισμός άμεσης και έμμεσης δημοσιότητάς της, καθώς και η αδυναμία των παραγόντων της να ανταποκρίνονται παράλληλα στις λοιπές καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Αν η κυβέρνηση, που πριν ένα χρόνο αναγκαζόταν να ταχθεί δημόσια υπέρ της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο άλλαξε γνώμη, ας αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς επισημαίνουμε ότι όποιος συμβάλλει στην υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση και την δυσχέρανση της δημοσιότητας της δίκης προσφέρει αντικειμενικά υπηρεσίες σε εκείνους που προσβλέπουν και ωφελούνται από αυτές. Είναι αυτονόητο ποιοι είναι αυτοί.

Για αυτό και επιμένουμε αδιαπραγμάτευτα στην άμεση, πλήρη και οριστική διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 5/5/2017

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,

Δημητρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας, Αντρέας Τζέλλης, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Βιολετα Κουγιατσου, Ελλάδα Παπαδοπουλου, Άγγελος Βρεττός, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Σαπουντζάκης, Αντώνης Αντανασιώτης, Ελένη Ζαφειρίου, Μάνος Μαλαγάρης, Χάρης Στρατής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here