Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οι κατηγορούμενοι είναι οι καθοδηγητές των εγκλημάτων»

Στιγμές έντασης κατά την σημερινή όγδοη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με επίκεντρο την επιχειρηματολογία των δικηγόρων πολιτικής αγωγής για το δικαίωμα παράστασής τους .

Oι τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων εστιάσθηκαν στο κρίσιμο ζήτημα της παράστασης πολιτικής αγωγής για όλες τις υποθέσεις που αφορούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην περιοριστεί το δικαίωμα εκπροσώπησης των θυμάτων μόνον κατά συγκεκριμένων κατηγορουμένων στους οποίους πάντως δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ν.Μιχαλολιάκος, Ηλ.Κασιδιάρης και Χρ.Παππάς.

Στην επισήμανση της συνηγόρου των Αιγύπτιων ψαράδων Ελένης Ζαφειρίου ότι οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται άρρηκτα με τα συγκεκριμένα εγκλήματα και ότι άμεση ευθύνη έχει και η ηγετική ομάδα, υπήρξε αντίδραση από την υπεράσπιση και κυρίως από τον συνήγορο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου , Τάκη Μιχαλόλια.

«Μπορούμε να απομονώσουμε το γενικό από το ειδικό; Θα δεχθείτε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν εγκριθεί  από τους κατηγορούμενους  ηγέτες και βουλευτές; Ότι αυτοί δεν ευθύνονται απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους;» είπε η συνήγορος και συνέχισε : » Γιατί τα στελέχη της Χρυσής Αυγής τι φοβούνται; Τι επιδιώκουν; Θέλουν να προστατευτούν  από την σε βάθος εξέταση των εγκληματικών ενεργειών. Οι κατηγορούμενοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και προσπαθούν να αποσείσουν από πάνω τους οποιαδήποτε εγκλήματα. Είναι οι εμπνευστές , οι καθοδηγητές ,αυτοί που διηύθυναν την ολοκλήρωση των εγκλημάτων. Είναι το πλέον απάνθρωπο μόρφωμα της ιστορίας».

Η τοποθέτηση πυροδότησε την αντίδραση του κ. Τ. Μιχαλόλια ο οποίος είπε πως » δεν μπορούν να μιλούν για εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ως κατηγορούμενοι».

Η συνήγορος συνέχισε με την ίδια ένταση κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική αλήθεια  και βορβορώδεις πράξεις».  Οταν στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δολοφονία Φύσσα λέγοντας » η ανθρωποκτονία και η λύσσα του μαχαιριού που γύριζε στην πληγή», ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ξέσπασε από το ακροατήριο φωνάζοντας  «καθίκι» προς τον Γιώργο Ρουπακιά .

«Παίρνουν ζωές για αυτό φοβήθηκαν. Έχετε όλα τα δικονομικά στοιχεία για να συμβάλλεται  ώστε να πέσει άπλετο φως σε όλα τα σημεία της δίκης. Το αποτελέσματα  αυτής της δίκης θα τα παραδώσουμε στα παιδιά μας» συνέχισε η συνήγορος για να ακούσει τους γονείς του Παύλου Φύσσα να της φωνάζουν «Μπράβο κοπέλα μου» , με τη μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού να αποχωρεί  λίγο αργότερα από την δικαστική αίθουσα.

Εδιναν εντολές και ενέκριναν εγκληματικές επιθέσεις- Θέλουν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο

Οι συνήγοροι των συνδικαλιστων του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι τα μέη της διευθυντικής ομάδας «έδιναν εντολές και ενέκριναν εγκληματικές δράσεις και επιθέσεις όπως η συγκεκριμένη σε βάρος του ΠΑΜΕ» .

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και τη δίκη σαν να επρόκειτο για τέσσερις διαφορετικές δίκες, δηλαδή, τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων και την εγκληματική οργάνωση αποκομμένη από τη δράση της. «Δεν είμαστε οι  πρώτοι τυχόντες όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι. Είναι πρώτοι τυχόντες οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε επειδή ήταν αντιφασίστας; Προφανώς και όχι. Είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχτηκαν επίθεση για τη δράση τους στη ζώνη του Περάματος; Προφανώς και όχι. Είναι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που δέχτηκαν μια ρατσιστική επίθεση; Προφανώς και όχι (…) Δεν γίνεται να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος»

Η δίκη συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here