Δίκη Χ.Α.: Συνεχίζεται την Πέμπτη με κινητοποιήσεις

ΦΩΤΟ: IN TIME

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά  ο Δήμος Κορυδαλλού και οι φορείς της πόλης, καθώς συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των φυλακών. Για μια ακόμα φορά, αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Σολωμού, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα έντεκα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί της περιοχής γύρω από τις φυλακές.

Την σχετική απόφαση έλαβαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, μετά από αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Σήμερα συνεδρίασε και η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου με τη συμμετοχή δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων. Ο κ. Κασιμάτης ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει έως τώρα σαφής απάντηση στο αίτημα για μεταφορά της δίκης εκτός Κορυδαλλού μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου θα μεταφερθεί σε νέους χώρους του Εφετείου.

«Η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων συνεχίζεται, καθώς και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των Γυμνασίων και Λυκείων. Τον Δήμο δεν τον ενδιαφέρει η διελκυστίνδα μεταξύ Συμβουλίου Εφετών και υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού, αίτημα που θεωρούν δίκαιο τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και τέσσερις ακόμα υπουργοί, όλοι οι βουλευτές της περιοχής- πλην της Χρυσής Αυγής,  η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δημοσιογράφοι και μαζικοί φορείς. Η δίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί στον Κορυδαλλό. Συνεχίζουμε, αγωνιζόμαστε και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Σταύρος Κασιμάτης.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here