Δίκη ΧΑ: Καταθέτει αστυνομικός-αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με την κατάθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργου Ρώτα, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη στις γυναικείς φυλακες Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής.Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής διατύπωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση για τη ματαίωση της μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την περιθωριοποίηση της δίκης.

Σε δήλωσή τους αναφέρουν:

«Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, ενώ μάλιστα είχαν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα λειτουργικού της διαχωρισμού από το υπόλοιπο κτίριο του Εφετείου, χωριστής εισόδου και διαρρύθμισης του εσωτερικού της.

Αντί όμως να μεταφερθεί εκεί η δίκη της Χ.Α. όπως επανειλημμένα ζητήθηκε από την πολιτική αγωγή, εκατοντάδες κοινωνικούς φορείς, σύσσωμη την τοπική κοινωνία Κορυδαλλού αλλά και από την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης με την υπ.αριθμ. 73774/7/10/2015 απόφασή του ( ΦΕΚ 2160/7/10/2015 ) όρισε την αίθουσα αυτή ως τόπο διεξαγωγής μιας δίκης για εμπορία ναρκωτικών και απέκλεισε τη μεταφορά της δίκης της Χ.Α.».

Όπως τονίζουν, «πρόκειται για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία και εμπαιγμό όλων των παραπάνω που δείχνει ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί σταθερά την υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση της δίκης, την απεμπόληση της ανάγκης ασφαλούς διεξαγωγής και απρόσκοπτης δημοσιότητας και την περιφρόνηση ακόμα και του ίδιου δικαστηρίου.

Η απαίτηση άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στον φυσικό της χώρο , την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, παραμένει ανυποχώρητη και ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους την έμπρακτη υλοποίηση της».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here