Δίκη ΧΑ: Είχαν καδρόνια και ασύρματο. Δεν μπορούσαμε να επέμβουμε 8 άτομα, σε 50

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Τα μέλη της ομάδας που έκαναν την επίθεση ήταν όλοι Χρυσαυγίτες και μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως κινούνταν οργανωμένα και γνώριζαν που πήγαιναν, κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής  ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γ.Ρώτας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να εξηγήσει το γεγονός ότι  ο Γ. Ρουπακιάς δεν είχε καμία κάκωση στο σώμα του, «αν και  χτυπιόντουσαν  με τον Π. Φύσσα» εκείνος απάντησε: » Δεν τις έφαγε ήταν καλός, δεν μπορώ να ξέρω, προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη, πυγμαχία».

Στην ερώτηση γιατί δεν αντέδρασαν οι αστυνομικοί όταν συνάντησαν την ομάδα των χρυσαυγιτών πριν από τη δολοφονία, ο μάρτυρας απάντησε ότι «δεν μπορούμε να επέμβουμε οκτώ άτομα σε 50». 
Ο αστυνομικός υποστήριξε πως  αντιλήφθηκε  ότι μαχαιρώθηκε ο Π. Φύσσας όταν ο 34χρονος μουσικός φώναξε: «´Οταν φώναξε ο Φύσσας καταλάβαμε εμείς τι είχε συμβεί , δεν είδαμε μαχαίρωμα. Όλα είχαν ξεκινήσει πριν πάμε εμείς εκεί» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: » Με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε » φώναζε ο Φύσσας.

» Δεν  μπορούσαμε να επέμβουμε»

«Για πενήντα άτομα μας είπαν, μου φάνηκε σοβαρό περιστατικό, γι αυτό και πήγαμε να δούμε. Πάνω στην Τσαλδάρη συναντηθήκαμε και με την άλλη ομάδα Δίας. Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκορπισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.
Πρόεδρος: Πως εκτιμήσατε ότι δεν θα γίνει κάτι;
Μάρτυρας: Δεν υπήρχε κανένας τραυματισμένος , δεν ήρθε κανείς να πει  «πήγαν με χτυπήσουν». Δεν μπορούσαμε να επέμβουμε οκτώ άτομα σε 50, δώσαμε την εικόνα στο κέντρο».Πολιτική Αγωγή: Είπατε πως όλοι αυτοί είχαν σιδηρογροθιές. Γι’ αυτό και μόνο δεν θα έπρεπε να επέμβετε;
Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να επέμβουμε οχτώ άτομα σε 50 άτομα. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο και μας είπανε να μείνουμε σε απόσταση και να  ενημερώνουμε.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα έσπαγαν την καφετέρια , κράταγαν μαδέρια» κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως ο Παύλος Φύσσας δεν είχε δει την αστυνομική δύναμη.
Η εντολή 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τη δολοφονία ο μάρτυρας υπερασπίστηκε τις ενέργειες τους λέγοντας:
«Οι εντολές του κέντρου ήταν να φύγουμε , εμείς μείναμε ακολουθήσαμε τόσα άτομα και τελικά προχωρήσαμε και σε συλλήψεις», διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τους είχαν πει να μείνουν σε απόσταση και να παρακολουθούν.
» Είμασταν οκτώ άτομα και οι άλλοι πενήντα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είδε τον Γ. Ρουπακιά και τον Π. Φύσσα να «έχουν πιαστεί στα χέρια» , » είδα  ένα κουβάρι ανθρώπων » είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί ποιος χτυπούσε ποιόν.

Η φωτογραφία

Συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε απο το μάρτυρα να αναγνωρίσει απο φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στο σκληρό δίσκο του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, τι κρατούν άτομα της ΧΑ σε διάφορες δράσεις τους. Ο μάρτυρας είπε πως πρόκειται για ασύρματο , στοιχείο που στηρίζει , σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής είπε πως αστυνομικοί του Τμήματος Νίκαιας , όπου υπηρέτησε για δυο μήνες ο μάρτυρας, ήταν αποσπασμένοι στην προσωπική φρουρά του βουλευτή Ν. Κούζηλου.

Τα καδρόνια και ο ασύρματος
Συνήγορος υπεράσπισης:  Στην  πρώτη σας κατάθεση δεν αναφέρατε καδρόνια.
Πολιτική αγωγή :  Είναι ψέματα αυτό που λέτε.
Πρόεδρος : Εδώ την έχουμε την κατάθεση θα τη διαβάσουμε…
Μάρτυρας : Είχανε καδρόνια.
Πρόεδρος :  Οι πάντες έχουμε τις καταθέσεις στα χέρια μας…μιλάει για καδρόνια…αν έχετε  κάτι πιο σαφές να ρωτήσετε…
Συνήγορος  Υπεράσπισης: » Είστε βεβαιος οτι αυτό που είδατε ήταν ασύρματος; Έχετε δει κάτι  τέτοιο στα τζάμπο;»
Στο σημείο αυτό ένας απο τους φίλους του Πυλαου Φύσσα σχολίασε γελώντας: «από τα Τζάμπο τα παίρνουνε».
Μάρτυρας: Είμαι βέβαιος ότι ήταν ασύρματος.
Συνήγορος υπεράσπισης: Μπορούμε να μιλήσουμε για μονομαχία Ρουπακιά- Φύσσα , σε προσωπικό επίπεδο;
Πρόεδρος:  Εχει κάνει την περιγραφή ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here