Δίκη-φιάσκο με κατηγορούμενο τον Αρτέμη Σώρρα-Σόου των οπαδών του

 

Από λάθος εισήχθη, χθες, στο πινάκιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, γεγονός που ανάγκασε τους δικαστές να κηρύξουν απαράδεκτη την διαδικασία!

Στο άκουσμα της απόφασης,  οι οπαδοί του Σώρρα ξέσπασαν σε χειροκρότημα φωνάζοντας «άξιοι» στον δικαστή και τον εισαγγελέα, «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει». Ακολούθησε ομιλία από το συνήγορο του Σώρρα.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μαζεύτηκαν στην πλατεία εντός των δικαστηρίων και φώναξαν όλοι μαζί τον όρκο στην ένωση του Σώρρα και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Η υπόθεση έφτασε ξανά στο ακροατήριο μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου της απόφασης που είχε εκδώσει το δικαστήριο το 2013, η οποία αθώωνε τους δυο κατηγορούμενους με το σκεπτικό ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ενδεχομένως διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δις ευρώ.

Ομως, από λάθος εισήχθη η υπόθεση να δικαστεί, αφού η αναίρεση έγινε μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το σκεπτικό που αφορούσε αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού.

Επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και παρήλθε η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου δεν μπορούσε να εκδικαστεί η υπόθεση για δεύτερη φορά.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here