Δίκη Χρυσής Αυγής: H πρόεδρος αμφισβήτησε την εισαγγελέα και ζήτησε να διορθωθεί και να συμπληρωθεί η πρότασή της

Σoβαρή εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος  Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό και διέκοψε για αύριο.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος είπε αναφερόμενη στην εισαγγελέα:  «Η κυρία αναφέρθηκε στο ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία εισαγγελίας, τυχόν βούλεμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό».

Η εξέλιξη αυτή, που δηλώνει σαφέστατη δυσαρέσκεια της έδρας απέναντι στην πρόταση της κ. Οικονόμου, οδήγησε το δικαστήριο να ζητήσει από την εισαγγελική λειτουργό, με επιμέλειά της, να διαβιβαστούν στο δικαστήριο οι φάκελοι των συγκεκριμένων καταδικασθέντων.

Καταλήγοντας η πρόεδρος  ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της καθώς: H εισαγγελέας είχε κάνει λόγο στην πρότασή της για λευκά ποινικά μητρώα, αλλά, όπως σημείωσε η πρόεδρος, παρέλειψε να να επισημάνει ότι υπάρχουν άλλοι 11 κατηγορούμενοι που έχουν καταδικαστεί με ποινές κάθειρξης. Και κατέληξε:  Το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η δικαστική πρόταση.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here