Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Ρουπακιάς

Ο Γ. Ρουπακιάς, βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα,απολογείται σήμερα στο δικαστήριο για ην αποτρόπαια πράξη του. Είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν «φύγει».

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ εκείνο έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που συγκέντρωσε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture και κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μεταξύ άλλων, υπάρχει βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68, που αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Γ. Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Παύλος Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της Χ.Α.

Από το υλικό, εγείρονται ξανά τα ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς εμφανίζονται να έχουν φτάσει στο σημείο νωρίτερα, ωστόσο αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Ρουπακιάς που δηλώνει υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, έχει δώσει πλήρη κάλυψη σε όλους τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από το Γιώργο Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του απολογούμενος έχει πει στο δικαστήριο ότι «δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του για να μη μιλήσει».

Ο Γ. Ρουπακιάς έχει πει στο παρελθόν: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here