Σήμερα στο Εφετείο η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν (video)

 

(φωτογραφία:Το ποδήλατο του Σαχζάτ Λουκμάν)

 

Σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Εφετείο των δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν (Μικτό Ορκωτό Εφετείο, 6ος όροφος, Εφετείο Αθηνών).

Η δίκη αφορά τη ρατσιστική ανθρωποκτονία του Πακιστανού μετανάστη που δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές και δυο στιλέτα-πεταλούδα στις 3 πμ τα χαράματα της 17/1/2013, την ώρα που πήγαινε για δουλειά με το ποδήλατό του, από τους Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο.

Στην έρευνα που ακολούθησε, στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα πεταλούδα, μια σιδηρογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

Θυμίζουμε ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν πρωτόδικα απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος είναι ταυτόχρονα κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε όλες τις σχετικές αναρτήσεις στη σελίδα μας “Δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here