«Οχι» του δικαστηρίου στο αίτημα Τσοχατζόπουλου να μειωθεί η εγγύηση

«Οχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο αίτημα μείωσης καταβολής της εγγύησης που έχει επιβληθεί στον Ακη Τσοχατζόπουλο, ύψους 200.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός ζήτησε μέσω των συνηγόρων του, να απαλειφθεί ο περιοριστικός όρος ή έστω να μειωθεί.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, και έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει στη διάθεσή του διαφορετικούς τρόπους καταβολής της εγγυοδοσίας και δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Οπως υποστηριξε ο Γιάννης Νικολάου, ο Άκης Τσοχατζοπουλος δήλωσε αδυναμία καταβολής το ποσού, καθώς κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών «Αγ. Παύλος» και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά» υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής  μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζοπουλου επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται απο νοσοκομειο σε νοσοκομείο. Τί λογο εχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τυχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here