Δίκαιες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για αποζημιώσεις δηλώνει Γερμανός δικαστής

Γερμανός δικαστής του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου μιλώντας στο Spiegel   τάσσεται υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Πρόκειται  για τον δικαστή Ντίτερ Ντάιζεροτ,  ο οποίος   χαρακτηρίζει εύλογες τις ελληνικές αξιώσεις λέγοντας: «Aρκετά στοιχεία συνηγορούν  υπέρ του ότι πρόκειται για δάνειο».

Στο δημοσίευμα με τίτλο » Δίκαιες απαιτήσεις», ο δικαστής Ντίτερ Ντάιζεροτ λέει ακόμη οτι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε  από τις απαιτήσεις της καθώς » δεν εκφράστηκε γραπτώς και » δεν υπάρχει παραίτηση μέσω της σιωπής».
Προσθέτει δε ότι θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και το αίτημα για αποζημιώσεις μεμονωμένων θυμάτων, ενώ διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για παραγραφή των απαιτήσεων λόγω της Συμφωνίας 2+4, που αποτελεί κλασικό παράδειγμα σύμβασης εις βάρος τρίτου.
Προτείνει  σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεκδίκησης, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για το οποίο όμως απαιτείται συμφωνία του Βερολίνου, ή εναλλακτικά στο Δικαστήριο Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here