Δηηλητηρίασε 13 άτομα γιατί την εξανάγκασαν να παντρευτεί

Φωτο: geo tv

Μια Πακιστανή, που είχε εξαναγκαστεί να παντρευτεί, συνελήφθη επειδή σκότωσε 13 ανθρώπους δίνοντάς τους δηλητηριασμένο γάλα το οποίο προόριζε για τον σύζυγό της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η γυναίκα, που αναγκάστηκε να παντρευτεί τον Σεπτέμβριο και ζει στο χωριό Βαλβάτι στην επαρχία Παντζάμπ, παραδέχθηκε ότι έριξε δηλητήριο στο γάλα του συζύγου της, δήλωσε ο Οουάις Άχμαντ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας στους δημοσιογράφους.

Όμως ο σύζυγός της δεν ήπιε το γάλα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε σε ένα λάσι –ένα δημοφιλές ποτό της νότιας Ασίας με γιαούρτι—το οποίο ετοιμάστηκε για όλη την οικογένεια.

Δέκα τρεις άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ αυτών ο σύζυγος, και δέκα τέσσερις νοσηλεύονται, πρόσθεσε ο Άχμαντ.

«Η αστυνομία συνέλαβε την Άσια Μπίμπι καθώς και έναν άνδρα και τη θεία του που θεωρούνται συνεργοί και τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο άνδρας φέρεται να είναι ο μυστικός εραστής της Μπίμπι και η θεία ο εγκέφαλος του σχεδίου δολοφονίας.

Οι αναγκαστικοί γάμοι, κυρίως ανηλίκων, είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, κυρίως στις πιο φτωχές περιοχές και την ύπαιθρο, ενώ εκατοντάδες γυναίκες φονεύονται κάθε χρόνο σε «εγκλήματα τιμής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here