Διήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

 

Διήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ ξεκινά από αύριο για τους λιμενεργάτες. Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:30 και την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. 

Αύριο, στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, ενώ για τις 11 το πρωί της Πέμπτης προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Με βασικό και πάγιο αίτημα την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών οι λιμενεργάτες διεκδικούν ταυτόχρονα:

– Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα λιμάνια.

– Στελέχωση των λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

– Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

– Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.

– Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των Λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Παρά την εξαίρεση της περιοχής των Λιπασμάτων Κερατσινίου από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, ο δήμος συνεχίζει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ. Έτσι την Πέμπτη όλες οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here