Διεθνής Αμνηστία: Επίθεση με ρόπαλα κατά προσφύγων και ακτιβιστών στην Κω

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Επίθεση σε βάρος προσφύγων και ακτιβιστών στην Κω καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, η οποία επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα δράση ώστε «να δοθεί τέλος στα δεινά των χιλιάδων προσφύγων».

Οπως αναφέρει, χθες Πέμπτη το βράδυ, μέλος του προσωπικού της κατέγραψε μια ομάδα 15-25 ατόμων τα οποία κρατώντας ρόπαλα, επιτέθηκαν σωματικά σε πρόσφυγες στην Κω, ενώ φώναζαν «επιστρέψτε στη χώρα σας». Τα ίδια άτομα, όπως σημειώνει, απείλησαν ακτιβιστές και ακτιβίστριες.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεθνή Αμνηστία, αρχικά η αστυνομία δεν σταμάτησε τα άτομα αυτά και οι μονάδες καταστολής παρενέβησαν με τη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος μόνο αφότου είχαν ξεκινήσει οι σωματικές επιθέσεις.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ακόμη ότι ερευνήτριες της οργάνωσης βρήκαν μικρά παιδιά και βρέφη ανάμεσα στο πλήθος που ήταν αναγκασμένο να περιμένει μέσα στη ζέστη, μερικές φορές για ημέρες, ώστε να καταγραφεί από τις αρχές. Εντόπισαν επίσης ασυνόδευτα ανήλικα που κρατούνταν μαζί με ενήλικες σε πολύ κακές συνθήκες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here