Διερμηνεία εξ αποστάσεως (relay service) για τους Έλληνες Κωφούς!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Ήταν μια πολύ σημαντική, μα την αλήθεια ημέρα, η σημερινή (Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018) για την κοινότητα των Ελλήνων Κωφών και τους ανθρώπους που δίνουν επί δεκαετίες μάχη για την ισότητα δικαιωμάτων της.

Από σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 08:00 ξεκίνησε  να λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα  στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (Ε.Ι.Κ.) καινοτόμος υπηρεσία διερμηνείας εξ αποστάσεως (relay service) για κωφούς και βαρήκοους πολίτες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα – κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα αναφερθούμε εκτενέστερα – λειτουργεί μέσω εφαρμογής (application) για έξυπνες συσκευές, (smart phone, tablet). Οι κωφοί – βαρήκοοι μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών www.idrimakofon.gr και στη διεύθυνση www.myiris.gr

Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ για κωφούς και βαρήκοους.

Η νέα αυτή υπηρεσία – η οποία, σημειωτέον, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ για κωφούς και βαρήκοους – συμπληρώνει ιδανικά την ήδη  υπάρχουσα και καθ’ όλα επιτυχημένη παροχή  διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) καθώς επίσης και την χειλεανάγνωσης  για κωφά και βαρήκοα άτομα με φυσική παρουσία διερμηνέα.

Περισσότερες πληροφορίες: Υπηρεσία Διερμηνείας του Ε.Ι.Κ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ & SMS: 6932 24 45 62, FAX: 210 64 40 803

E-mail: eik.dierminia@idrimakofon.gr

Υστερόγραφο: Γνωρίζοντας πολύ καλά τις παντελώς αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες η εμπνευσμένη ηγεσία της (φίλτατης) καθηγήτριας Βενέτας Λαμπροπούλου προσπαθεί να προχωρήσουν ένα έστω βήμα παραπέρα μια σειρά  “πράγματα και καταστάσεις” που επί χρόνια παρέμεναν τελματωμένα, δεν μπορούμε παρά – σε σχέση με την είδηση που σας μεταφέρουμε – να προσθέσουμε στην ευχαρίστηση που νιώθουμε και τη γερή δόση συγκίνησής μας. Μπράβο!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here