Οι συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Ομπάμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας.

Στις συγκεντρώσεις καλούν κόμματα και συλλογικότητες με κοινή ανακοίνωσή τους.  Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Καθήκον μας, σημειώνουν, είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα.

Στις 6.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους», φορείς του λαϊκού κινήματος καλούν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σήμερα σε όλη τη χώρα για την άφιξη του Προέδρου των ΗΠΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here