Διαχωρισμό χριστιανών-μουσουλμάνων προσφύγων ζητούν οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ

Διαχωρισμό των χριστιανών από τους άλλους πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, διότι δεν διακρίνονται όλοι οι πρόσφυγες από το πνεύμα της δυτικής ανεκτικότητας προτείνουν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα  των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ. Με την ξενοφοφική και απαράδεκτη αυτή πρόταση, οι Βαυαροί συντηρητικοί σύμμαχοι της Γερμανίδας καγκελαρίου, ακυρώνουν στη πράξη τη πολιτική της στο μεταναστευτικό και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού με αφορμή ένα θέμα που πλήττει την δημοτικότητα της κ. Μέρκελ. 

Ο αντιπρόεδρος του CSU και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των χριστιανών αιτουμένων άσυλο στη χώρα και επιθυμεί να έχουν το δικαίωμα σε ειδικό ασφαλές κατάλυμα, στην περίπτωση που αισθάνονται ότι απειλούνται από τους ισλαμιστές.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο κ. Φρίντριχ,  «οι χριστιανοί είναι η πιο έντονα διωκόμενη θρησκευτική μειονότητα στον κόσμο».

Όποιος φεύγει για να γλιτώσει από τους ισλαμιστές τρομοκράτες «και αναζητεί προστασία στη χώρα μας», θα πρέπει να μην έρχεται αντιμέτωπος με νέες διακρίσεις στα κέντρα υποδοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το να ελπίζουμε ότι όποιος περνά τα γερμανικά σύνορα «ξαφνικά γεμίζει από το αίσθημα της δυτικής ανεκτικότητας» είναι «μια αφελής έως και αδαής άποψη», τόνισε ο κ. Φρίντριχ.

«Όποιος χριστιανός αισθάνεται ότι απειλείται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων θα πρέπει να έχει το δικαίωμα σε ένα ξεχωριστό κατάλυμα», ζήτησε ο πρώην υπουργός. «Ως χριστιανική δυτική χώρα έχουμε την υποχρέωση να συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους χριστιανούς», κατέληξε.

Η συζήτηση για τον διαχωρισμό των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής βάσει της θρησκείας τους άρχισε έπειτα από βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here