Διαβεβαιώσεις Γαβρόγλου σε Ιερώνυμο για τη μισθοδοσία των ιερέων

Την διαβεβαίωση ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων, καθώς και τα θέματα περίθαλψης, μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα. «Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», υπογράμμισε.

Η συνάντηση σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός, δήλωσε ότι «δηλώνουμε κατηγορηματικά την πρόθεση -όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή- για τη συνέχιση του διαλόγου».

Όπως τόνισε, ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις και η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο εντάσσεται στον διάλογο αυτό. Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι πληροφορήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο πως στην επόμενη συνάντηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Δεκέμβριο, θα συσταθεί μια επιτροπή με την οποία θα υπάρξει συστηματική συνεργασία για να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here