Νέα Διάσκεψη προέδρων για ΕΣΡ-Τον Κουτρομάνο θα προτείνει ο Ν. Βούτσης-Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η ΝΔ εάν αρνηθεί

Σε μιά προσπάθεια υπέρβασης της αδιαλλαξίας της ΝΔ η οποία με διάφορα προσχήματα προσπαθεί να αποφύγει την συγκρότηση του ΕΣΡ προχωρά ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, προτείνοντας πρόσωπα εγνωσμένου κύρους ως μέλη και ως πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο, τον οποίο πρότεινε άλλωστε η ΝΔ!

Η προκλητική στάση της ΝΔ, που ενώ ήταν έτοιμη να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ προτείνοντας μάλιστα και υποψήφιο πρόεδρο(τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο) υπαναχώρησε στη συνέχεια θέτοντας νέους όρους στη κυβέρνηση για κατάργηση του νόμου Παππά, υπονομεύει την προσπάθεια να υπάρξει λύση κατά την σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ. Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Δένδιας για να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ζήτησαν από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό να καταργήσει το νόμο Παππά, να αποσύρει τον αριθμό «4» από τις τηλεοπτικές άδειες και να συμβάλλει στο ΕΣΡ με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους.

Ωστόσο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουν ήδη ψηφισθεί από τη Βουλή, 3 τροπολογίες με τις οποίες αναστέλλεται το άρθρο 2Α του νόμου 4336/2016 με το οποίο μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας και την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης  ενώ πλέον για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών και τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης του διαγωνισμού, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Οι ρυθμίσεις αυτές, επαναφέρουν το τηλεοπτικό τοπίο και την πρωτοβουλία ρύθμισης του στο ΕΣΡ, το οποίο αποκτά αποφασιστικές πλέον αρμοδιότητες όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Επομένως οποιαδήποτε περαιτέρω κωλυσιεργία από τη ΝΔ, είναι πλέον χωρίς κανένα πρόσχημα και αποδεικνύει ότι σκοπός της ΝΔ είναι μάλλον να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ, γεγονός που αποτελεί εξ αντικειμένου, τεράστια προσφορά στη διαπλοκή.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της διάσκεψης η πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο και μέλος τον Βασίλη Μουλόπουλο, συγκέντρωσε 16 «Ναι», 1 «Όχι», 6 «Παρών» και 1 «Απών», με τη ΝΔ να ψηφίζει τότε «παρών», ενώ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι την υπερψήφισαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here