Γ. Σακελλαρίδης: Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, καμία περίπτωση για capital control

Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι απόλυτα διασφαλισμένες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control,δηλ. έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Online» του Mega, σημείωσε ότι η μάχη της κυβέρνησης είναι για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία αλλά εάν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν από το πεντασέλιδο κείμενο προφανώς δεν μπορεί να συναινέσει η κυβέρνηση. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τη χώρα ξεκρέμαστη» υπογράμμισε.

Υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές που κάθονται στο τραπέζι αντιλαμβάνονται ότι δεν συμφέρει κανέναν να μη γεφυρωθούν οι διαφωνίες, και σημείωσε: «Αυτήν την στιγμή κανένας δεν θέλει τη ρήξη και ο τρόπος που το δηλώνω αυτό τώρα μπορεί να σημαίνει και μια σειρά από πράγματα, όχι μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των θεσμών».

Δημιούργησε πρόβλημα στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος ο  Γ.Στουρνάρας 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και αυτό που ζητάει από την κεντρική τράπεζα είναι να σέβεται και εκείνη την ανεξαρτησία της» δήλωσε και υποστήριξε ότι υπήρχαν διατυπώσεις στο κείμενο της έκθεσης που δεν συνάδουν με τον ρόλο της κεντρικής τράπεζας.

Ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με την κυβέρνηση με έναν καλό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κατά τη δική του εκτίμηση, με την ανακοίνωση της ΤτΕ προφανώς δημιουργήθηκαν προβλήματα σε σχέση με το κατά πόσο διασφαλίζει τον ρόλο του για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

«Οταν γίνεται κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, προφανώς αφορά και τον κ. Στουρνάρα – δεν είναι «ιερή αγελάδα» ο κ. Στουρνάρας επειδή ξαφνικά έγινε κεντρικός τραπεζίτης.. εμπιστευόμαστε τον κ. Στουρνάρα στον βαθμό που προφανώς και ο ίδιος επιτελεί καλά τον ρόλο του» επισήμανε.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σχετικά με την κίνηση της προέδρου του Κοινοβουλίου Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει την έκθεση, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πρόεδρος της Βουλής και από τη δική της θέση έχει την άποψη και το δικαίωμα να πράξει με όποιον τρόπο επιθυμεί».

Τόνισε ότι αν και εκείνος μπορεί να μην το διατύπωνε με τους ίδιους όρους, με την ίδια ένταση, συμφωνεί με την ουσία της κριτικής της κ. Κωνσταντοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here