Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ τους Τούρκους που «διαφημίζουν» ότι έχουν στρατό στα Ίμια

Ορισμένα τουρκικά μέσα που συνηθίζουν τα fake news (για να πουλάνε φύλλα αλλά και να στηρίζουν τον εθνικιστικό αντιπερισπασμό), προβάλλουν φωτογραφίες (που βεβαια κανείς δεν ξέρει πότε και πού τραβήχτηκαν) αναφερόμενα σε τουρκικη στρατιωτική παρουσία στα Ίμια

 

Λίγες μέρες πριν απο την επέτειο για την Κρίση των Ιμιων, η  Σαμπάχ για παράδειγμα αναφέρει ότι εκεί βρισκονται τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής, ώστε να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου «που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά «. Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει ότι στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος.

Η Σαμπάχ έγραφε:

«Κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών της που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός,  έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και έχει αποκλείσει την περιοχή».

 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here