Διαψεύδει η Προεδρία της Δημοκρατίας παρέμβαση Παυλόπουλου για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

 

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου στο θέμα της επιλογής νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι δεν θα υπογράψει παραμονή των εκλογών το προεδρικό διάταγμα που θα επικυρώσει την κυβερνητική επιλογή εκτός κι αν γίνουν επιλογές που δεν θα προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις, προκειμένου να μην βρεθεί σε θεσμικά δύσκολη θέση η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, κύκλοι της Προεδρίας ξεκαθαρίζουν πως «τα δημοσίευματα δεν ισχύουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το βάρος για το αν τελικά θα υλοποιηθούν οι αλλαγές που σχεδιάζει προεκλογικά η κυβέρνηση στην ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων πέφτει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Παυλόπουλος οφείλει να αρνηθεί» δήλωσε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι για να προχωρήσουν οι διορισμοί των ανώτατων δικαστικών από το Μέγαρο Μαξίμου, θα πρέπει ο Προκόπης Παυλόπουλος να υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here