Διαψεύδει η Λευκωσία επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεν έχει σημειωθεί οποιοδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού σκάφους και τουρκικού πολεμικού πλοίου, διέψευσε η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσίευμα της Jerousalem Post, που αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα ενημέρωσης σε Κύπρο και Τουρκία.

Σε δήλωση που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν έλαβε χώρα οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πληροφορίες του υπουργείου Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, τουρκικό πολεμικό σκάφος εκδίωξε, πριν από δύο εβδομάδες, ερευνητικό πλοίο του Ισραήλ, το οποίο έπλεε εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα – πάντα – με το δημοσίευμα, επρόκειτο για το σκάφος «Bat Galim», το οποίο άνηκε στην Ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Έρευνα. Το συγκεκριμένο σκάφος πραγματοποιούσε έρευνα, υπό την έγκριση της Λευκωσίας, στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε να μετακινηθεί προς τα νότια.

Το περιστατικό έλαβε χώρες λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, για τις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here