Προκαλεί η διαπλοκή για να αποτρέψει την απλή αναλογική, απαντά η κυβέρνηση στο Βήμα για τα περί «καθεστώτος Τσίπρα»

Νέα επίθεση εξαπολύει το Βήμα, η ναυαρχίδας του ΔΟΛ, κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Η εφημερίδα έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο «Στήνουν καθεστώς Τσίπρα» και με υπότιτλους καταγγέλλει την προσπάθεια, όπως αναφέρει, της κυβέρνησης, να ελέγξει Δικαιοσύνη και ΜΜΕ και να αλλοιώσει το πολίτευμα μέσω του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Πρόκειται, απαντά η κυβέρνηση,  για μια ακόμη απέλπιδα απόπειρα της παλαιάς διαπλοκής να αποτρέψει τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές που αποκαθιστούν την ισονομία στη χώρα, μετά από χρόνια κυριαρχίας συγκεκριμένων συμφερόντων. Και υποστηρίζει ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στη προσπάθεια του παλαιού καθεστώτος για παλινόρθωση, μέσα από την άσκηση πίεσης στα κόμματα να μην ψηφίσουν την απλή αναλογική.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα προκλητικό, είναι το γεγονός ότι η επίθεση αυτή, γίνεται την στιγμή που ο εκδότης της εφημερίδας και πρόεδρος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για τις δηλώσεις πόθεν έσχες(έχουν ήδη μπλοκαρισθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί για υπόθεση εκτιμώμενης φοροδιαφυγής 10 εκ. ευρώ) και έχει διωχθεί για τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε από τις τράπεζες.

Πως σχολιάζει η κυβέρνηση

«Αυτοί που απέκτησαν «ισχύ και χρήμα» επωφελούμενοι για χρόνια από το καθεστώς της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, σήμερα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τους τίτλους περί «καθεστώτος Τσίπρα». Διότι αντιλαμβάνονται ότι πλέον όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», παντούν κύκλοι της κυβέρνησης.

«Είναι οι ίδιοι που ασκούν πιέσεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης για να μην υπερψηφιστεί η απλή αναλογική ώστε να διατηρήσουν τις τελευταίες ελπίδες για παλινόρθωση του καθεστώτος που τους προστάτευε. Ο Ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και επανειλημμένα καταδικάσει», καταλήγει η κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here