Διαμαρτυρία Σύρων προσφύγων στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης Σύροι πρόσφυγες έξω από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν για την απουσία μεταφραστή στην Επιτροπή Ασύλου.

Από την πλευρά της η Υηρεσία Ασύλου κάνει λόγο για «αντικειμενική δυσκολία εξυπηρέτησης όλων όσοι προσέρχονται στην Υπηρεσία Ασύλου με την παρούσα στελέχωσή της, παρά το ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσει τους χρόνους αναμονής»

Φώτο: EUROKINISSI
Φώτο: EUROKINISSI

 

Όπως αναφέρει, στις συναντήσεις που κάνει η Υπηρεσία με φορείς και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων τούς ενημερώνει για τις προσπάθειες που κάνει για την κατά το δυνατό διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων, «συμπεριλαμβανομένης της σειράς προτεραιότητας που δίνεται μέσω τηλεφωνικής απόδοσης ραντεβού για την καταγραφή των αιτημάτων ασύλου, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται η ανησυχία ότι «η κλιμάκωση των διαμαρτυριών με το κλείσιμο της Λ. Κανελλοπούλου ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μικρά παιδιά, και δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις και δυσκολίες στο έργο της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμη περισσότερο η δυνατότητα εξυπηρέτησης των προσερχομένων».

Τέλος, σημειώνει ότι η χώρα έχει ζητήσει έκτακτη βοήθεια και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αναβαθμιστεί η Υπηρεσία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του δικτύου εθελοντών «Καμπάνια για την πρόσβαση στο άσυλο» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει μόλις λίγα άτομα κάθε ημέρα, και μπορεί να περάσουν ακόμα και δύο μήνες μέχρι να καταφέρει να καταθέσει ένας πρόσφυγας την αίτηση ασύλου στην Υπηρεσία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here