Διαμαρτύρεται η ΕΥΔΑΠ για τρεις γεννήτριες στα καμμένα, λες και δεν υπάρχουν σε όλη την επικράτεια του ελληνικού δημοσίου

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης εκνευρίστηκε που χρειάζεται μια εβδομάδα σύμφωνα με το νόμο για να προμηθευτεί γεννήτριες για εργασίες στις πυρόπληκτες περιοχές και αντί να τις αναζητήσει αλλού (στο τεράστιο ελληνικό δημόσιο, τους δήμους, στη ΔΕΗ κ.λπ.κλπ.) δηλώνει ότι θα παρανομήσει.
Αναφέρει δε ως δικαιολογία ότι στις κρίσιμες στιγμές δεν μπορείς να κάνεις διαγωνισμούς και να περιμένεις, πρέπει να δρας άμεσα.

 «Για να κάνεις τη δουλειά σου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπως αυτή που ζούμε, θα πρέπει να κινηθείς στα όρια του νόμου» είπε και  περιέγραψε ως παραλογισμό του ελληνικού Δημοσίου το γεγονός ότι δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα, χωρίς να τηρηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αφορμή στάθηκαν οι  τρεις γεννήτριες που πρέπει να προμηθευτεί η ΕΥΔΑΠ, για να ανταποκριθεί στο αίτημα των δήμων που έχουν δικό τους δίκτυο ύδρευσης και χρειάζονται γεννήτριες  για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και να επανέλθει η υδροδότηση στις πληγείσες περιοχές.

«Εγώ θα τις αγοράσω από μόνος μου κι ας έλθουν να με μαζέψουν» είπε. «Για να προμηθευτείς κάτι στο Δημόσιο χρειάζεται το νωρίτερο 5 με 7 ημέρες γιατί έχουν τόσο πολύ αυστηροποιηθεί οι νομικές διαδικασίες που έχουμε φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο».

Δεν εξηγεί όμως γιατί πρέπει να τις προμηθευτεί και δεν τις δανείζεται απο άλλη υπηρεσία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here