Έργα και ημέρες της περιβόητης ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ. Υπό έρευνα όλες οι καταγγελίες για τη δράση της

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ

Tη διάλυση της μηχανοκίνητης αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος της οποίες έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, σοβαρές καταγγελίες για υπερβολική άσκηση βίας και πρακτικές αυθαιρεσίας,  ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος όπως δήλωσε θα κινηθεί στο δόγμα:«Ναι στους κανόνες, όχι στην αυθαιρεσία».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτοί, οι υπό διερεύνηση φάκελοι για αστυνομική αυθαιρεσία των μελών της. «Δεν θα ανεχθώ ‘κουκουλώματα’ και αυθαιρεσίες» είπε ο κ. Τόσκας συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει «αστυνομικό κράτος».

Η αναγγελία ανακοινώθηκε στη συνέντευξη του υπουργού και εντάσσεται στη γενικότερη  αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Την διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ είχαν ζητήσει σε συνέντευξη τύπου χθες εκπρόσωποι του Δικτύου για Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και άλλων φορέων,  με αφορμή τη δίκη για την αιματηρή επίθεση μελών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο Στέκι Μεταναστών το 2010.

Είχαν προηγηθεί βάναυσες συμπεριφορές της ομάδας ΔΕΛΤΑ απέναντι σε διαδηλωτές, στη πλατεία Συντάγματος στις διαδηλώσεις κατά του μνημιονίου, όπως δείχνει και η παραπάνω εξαίρετη φωτογραφία του Δημήτρη Μεσσίνη.  Φωτογραφία που η συνέχεια της είναι η ακριβώς παρακάτω φωτογραφία.

Newsmaker Names

Βασανισμοί συλληφθέντων στα Εξάρχεια από την ομάδα ΔΕΛΤΑ

 

20150918_133331

Αλλά υπάρχουν και πρόσφατες σοβαρότατες καταγγελίες και πειστήρια για άγρια, πρωτοφανή και μεθοδικά βασανιστήρια κατά συλληφθέντων στα Εξάρχεια από τα πρωτοπαλλήκαρα της ΔΕΛΤΑ.  Οι καταγγελίες, πριν από περίπου ένα μήνα, για τις οποίες διατάχθηκε έρευνα είναι φρικιαστικές και παραβιάζουν κάθε έννοια κανόνων δικαίου από υποτιθέμενα όργανα της τάξης! Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν είναι ενδεικτικές.

βασανισμοι εξαρχεια

Σπασμένα χέρια από γκλομπ, σπασμένα δάχτυλα ποδιών από μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ που περνούσε σαδιστικά ξανά και ξανά από πάνω τους, σπασμένα δόντια  και πρησμένα μάτια από μπουνιές, συνθέτουν την εικόνα της αστυνομίας βίας και παρανομίας, η οποία θα πρέπει αμέσως να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη, διότι διαφορετικά θα αποτελεί συγκάλυψη ανομιών επικίνδυνων τραμπούκων που φορούν αστυνομική στολή.

Που θα πάνε τα μέλη της

 

Τα μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ θα απορροφηθούν από τις OΠKE και τα MAT ενώ και κάποιοι θα ενταχθούν σε κοινές περιπολίες. Όπως είπε ο κ. Τόσκας, θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών, με στόχο την «ελάφρυνση» εκείνων που είχαν «διογκωθεί», όπως σημείωσε, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέροντας ως παράδειγμα «τους πυροτεχουργούς, που έχουμε 75 άτομα ενώ στο Λονδίνο είναι 15».

Ειδικά θα ενισχυθούν με αστυνομικές δυνάμεις τα νησιά του Αιγαίου ανέφερε όμετά και το θέμα που έχει αναδειχθεί με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και την έλλειψη ανδρών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here