Διάκριση για το «climabiz» της Τράπεζας Πειραιώς από την ΕΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ενα από «Πράσινα Βραβεία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, έλαβε το προγραμμα «climabiz» της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο θεωρείται ως ένα από τα 15 πιο επιτυχημένα LIFE προγράμματα των τελευταίων 25 ετών, επί συνόλου περίπου 4.300, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE.

Σημειωνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος climabiz (2010-2012) έχει δημιουργηθεί ειδικό λογισμικό, που αποτιμά αφενός τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις και αφετέρου τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η μείωση του κλιματικού κινδύνου σε αυτές.

Όπως δήλωσε ο Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα αξιοποιεί το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της δέσμευσής της να περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δικής της δραστηριότητας αλλά και να συνεισφέρει ώστε οι βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος να διαδίδονται και να υιοθετούνται ευρύτερα. Ενισχύει έτσι την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ανοίγει νέες αγορές και συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη».

Οπως έγινε γνωστό χθες στις Βρυξέλλες, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έχει ήδη ολοκληρώσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα LIFE, αξιοποιώντας το ομώνυμο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζει προγράμματα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Από το 2013 συντονίζει μία ομάδα φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιούν το καινοτόμο πρόγραμμα LIFE-Stymfalia, το οποίο συνδέει την προστασία της βιοποικιλότητας με την αναζήτηση αειφόρων επιχειρηματικών πρακτικών.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here