Διακόπτεται εντός των ημερών το σήμα εκπομπής του Mega

Κατόπιν επτάωρης συνεδρίασης το  ΕΣΡ απεφάνθη χθες κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel δεν έχει πλέον δικαίωμα εκπομπής.

Το Συμβούλιο ανρήτησε την απόφασή του στη Διαύγεια και διαδικαστικά, όταν ενημερώσει σήμερα εγγράφως την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αυτή θα πρέπει να μεταβιβάσει την απόφαση στην Digea, και η τελευταία θα πρέπει να διακόψει άμεσα την μετάδοση του σήματος του  συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.

Η ανεξάρτητη αρχή έκρινε πως ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός σταθμός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του.

Το ΕΣΡ κατέληξε πως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρο 28, παρ. 10 του νόμου 4496/2014, γι’ αυτό και υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. «να τερματίσει τη λειτουργία του». Κατά την ψηφοφορία μειοψήφησαν 3 μέλη που είχαν τη γνώμη πως ο τηλεοπτικός σταθμός δεν εμπίπτει στη συγκεκριμένη διάταξη και συνεπώς πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί»

Το Mega ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που εξέπεμψε τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου του 1989 και στη συνέχεια η πρώτη επιχείρηση ΜΜΕ που εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 1994. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετά την άρνηση των μετόχων του να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς της «Τηλέτυπος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here